Pon-Pet: 8.00 - 16.00h
OObrada otpadnih tehnoloških voda u prehrambenoj industriji

Prehrambena industrija

EKSKLUZIVNO ZASTUPANJE U PODRUČJIMA:

U sklopu naše usluge u sektoru prehrambene industrije možemo Vam ponuditi idejno projektiranje i nabavu opreme i strojeva za obradu otpadnih tehnoloških voda, cjelovito izvođenje postrojenja, montaže, puštanje u rad i održavanje.

Zastupnik tvrtke:

Obrada otpadnih i tehnloških voda
u prehrambenoj industriji

Tvrtka COM-ING djeluje u prodaji, instalaciju i puštanju u rad strojeva, postrojenja i opreme za obradu otpadnih i tehnoloških voda u industriji za prehrambenu proizvodnju.

Obradu tehnoloških otpadnih voda nudimo za nekoliko industrija:

  • prerada ribe,
  • proizvodnja voćnih sokova,
  • vinarije i proizvodnja vina,
  • prerada kruipmira,
  • obrada mesa i klaonice,
obrada otpanih voda

Ekološka postrojenja u prehrambenoj industriji

Prehrambena industrija

Pieralisi nudi rješenja za obradu bilo koje vrste hrane ili pića. Od vađenja sokova od voća ili povrća do prerade krute hrane, sve do ekstrakcije prehrambenih aditiva i procesa proizvodnje vina.

Posebna pažnja posvećena zdravlju i sigurnosti s kojom se ti proizvodi moraju tretirati i u skladu sa svjetskim propisima u vezi s hranom, ključ je uspješnog djelovanja.

Svi dijelovi Pieralisi dekantera i separatora, koji su u kontaktu s proizvodom, izrađeni su od nehrđajućeg čelika i dizajnirani su sa CIP – om (čišćenje na mjestu), sustava pranja i dezinfekcije, kako bi se osigurala apsolutna najviša razina higijene.

Sokovi izvađeni iz voća i povrća vitalni su za hidrataciju i očuvanje zdravlja našeg tijela.
Izbor sirovine je jednako važan, kao i potrebne tehnologije za preradu i dobivanje visokokvalitetnih proizvoda.

Veliko iskustvo stečeno tijekom godina od tvrtke Pieralisi, nudi širok spektar rješenja za vađenje voćnih ili povrćnih sokova i pirea, čime se osigurava najbolja prehrambena kvaliteta gotovog proizvoda.

Među primarnom hranom, biljno ulje ima važnu ulogu i zahtijeva vrhunsku kvalitetu u odnosu na zdravlje ljudi. Očekuje se da će se potrošnja povrća povećati sa svjetskom populacijom, budući da su ulja i masti osnovna prehrana. Kvaliteta krajnjeg proizvoda, npr. flaširano suncokretovo ulje ovisi o tehnologiji rafiniranja i, naravno, o kvaliteti sirovine.

Pieralisi – jev cilj je doprinijeti izvrsnoj kvaliteti jestivog ulja, proizvodeći najmoderniju opremu za centrifugalno odvajanje, kao i pomoćne uređaje kako bi se olakšale potrebe za odvajanjem unutar linija za preradu jestivog ulja.

Pieralisi je vodeća svjetska tvrtka za tehnologiju razdvajanja putem centrifugalne sile.

Stručnost našeg kvalificiranog osoblja omogućuje nam da našim prostorima za reciklažu ponudimo procesna rješenja koja postavljaju svjetski standard za ekonomičnost, učinkovitost i održivu zaštitu okoliša u postupcima recikliranja.

U pogledu primjene u području recikliranja Pieralisi pruža učinkovita rješenja za postupke obrade mulja, obradu i recikliranje industrijskih tekućina, recikliranje polimera i njihovih recikliranih materijala, recikliranje usluga u industrijskim procesima i mnoge druge primjene.

Životinjski nusproizvodi

Danas se pomoću suvremenih tehnologija životinjski nusproizvodi pretvaraju u vrijedne tržišne proizvode.

Pieralisi s više od 50 godina iskustva s centrifugalnim dekanterima može krajnjim korisnicima ponuditi i tvrtkama posvećenim procesnom inženjeringu nekoliko rješenja, za odvajanje u dvije i tri faze s vrhunskom kvalitetom proizvoda, nižim troškovima ulaganja, nižim otpadom proizvoda i nižom potrošnjom energije.

Pieralisi procesni stručnjaci podržavaju kupce za ispravnu selekciju opreme prema specifičnim zahtjevima procesa, optimizaciju procesnih parametara kako bi se postigli traženi rezultati, praćenje opreme na licu mjesta i fino podešavanje za najbolju kvalitetu i performanse.

Za industriju proizvoda na bazi životinja Pieralisi opskrbljuje dekantere za suhu i vlažnu preradu, gdje se masnoća uklanja iz lagane masne faze, a vertikalni separatori sa diskovima koriste se za pročišćavanje masti od čestica malih krutina i vode, kako bi postigli vrhunsku kvalitetu proizvoda.

Biljni i životinjski mliječni proizvodi

Potrošači su danas sve više svjesni i informirani, te zahtijevaju od prehrambene industrije da osiguraju zdrave i cjelovite prehrambene proizvode koji zadržavaju svoju prirodnu dobrotu i prehrambenu vrijednost tijekom vremena, uz konkurentne cijene i dugi životni vijek.

Mlijeko je svakako najdelikatnija sirova hrana koju treba tretirati, ali čak i jednostavno mlijeko za piće može sadržavati različite količine masti. Ako uzmemo u obzir mliječne proizvode kao što su maslac, meki i tvrdi sir, krem ​​sir, jogurt itd., jasno je koliko je široka paleta namirnica koje se odnose na mlijeko koje zahtijevaju posebnu opremu za njihovu obradu.

Danas biljni mliječni proizvodi, postupno mijenjaju prehrambene navike mnogih ljudi kako zbog njihovih nutritivnih vrijednosti, tako i zbog veće ekološke i energetske održivosti.

Postupak odvajanja i toplinska obrada mliječnih proizvoda od povrća i životinja zahtijevaju duboko poznavanje područja koje je Pieralisi grupa postigla kroz dugogodišnje iskustvo, razvijajući uvijek nova rješenja koja će ponuditi svojim klijentima za sve primjene i procesne zahtjeve mlijeka i mliječnih proizvoda industrija.

U ovom sektoru temeljni problem je obrada otpadnih tehnoloških voda koje nastaju u preradi – obradi raznih prehrambenih proizvoda, kao i gotovi prehrambeni proizvod.

– lojnog, biljnog i ribljeg ulja – riblja industrija – čišćenje ribe do konačne isporuke ka kupcu, kao i proizvodnja ribljeg brašna i ribljeg ulja

obrada otpanih voda

Prerada voća i proizvodnja sokova

– voće – jabuka, kruška u cilju dobivanja soka od istih, gdje kao nus proizvod nastaju tehnološke otpadne vode

Kod pripreme sokova prije dekantera je potrebno voće ili povrće prvo oprati, zatim u ovisnosti o kojem se tipu voća radi samljeti i/ili izvaditi koštice, te tako samljevenu smjesu predgrijati i obaviti enzimski tretman te nakon toga ubaciti u dekanter te u separator, a zatim na pasterizaciju. Primjer tako jedne pripreme je na funkcionalnom dijagramu ispod.

obrada otpanih voda

Proizvodnja vina

– mošt i talog u proizvodnji vina

obrada otpanih voda

Obrada pilećeg mesa i izrada pašteta

- ulje i protein iz pilećeg mesa za izradu pašteta

U mesnoj industriji, konkretni primjer u pilećoj industriji gdje se pilići prvo kuhaju te dok se kuhaju tako ispuštaju svoju masnoću u obliku juhe te se iz te se iz te juhe izvlači protein i mast preko separatora.

obrada otpadnih voda

Prerada krupmipra, klaonice, svinjska industrija

– industrijska prerada krumpira (žuti i sivi štirk)
– svinjska industrija, klaonice stoke, te obrada otpadnih tehnoloških voda

svinjska industrija 1
svinjska industrija 2
svinjska industrija 3
svinjska industrija 4

U ovim postrojenjima proces općenito teče na način da se na prihvatnim mjestima sabiru i predobrade svi gore navedeni prehrambeni proizvodi.

Sortiranje, mljevenje i grijanje

Vrši se sortiranje, mljevenje, grijanje u procesima predobrade prehrambenih proizvoda

Grubo odvajanje

Vrši se grubo odvajanje tekuće od krute faze

Obrada

Vrši se pojedinačna obrada krute i tekuće faze

Obrada tehnološke vode

Na kraju nastala otpadna tehnološka voda, kao i sokovi od voća, ulje i protein obrađuju se konačno u centrifugalnim dekanterima ili separatorima s dodatnom opremom koju proizvodi tvrtka Pieralisi

Kontaktirajte nas

Ukoliko se imate postrojenje u prehrambenoj industriji te želite unaprijediti vašu proizvodnju u ekološku, kontaktirajte nas.

Zastupnik tvrtke: GRUPPO PIERALISI

logo-footer-veci

EKOLOŠKA POSTROJENJA U POLJODJELSTVU I INDUSTRIJI

COM-ING TRADE d.o.o.

Sjedište:
Domovinskog rata 56

21000 Split
Hrvatska
OIB: 82264872162
MB: 03508722

Ured:

Put Supavla 1,
(zgrada Jadranskog osiguranja, 1. kat)
21000 Split
Hrvatska

Telefon:
+ 385 21 361 470
+ 385 21 381 345
+ 385 21 322 242
Fax: + 385 21 322 243
GSM line:
+ 385 98 265 486
+385 99 23 54 090
+385 99 21 61 570

E-mail: jmladinic@com-ing.hr

Com-ing trade d..o.o. © 2019. Sva prava pridržana. | Izrada: ILI NET